Ser fram emot mångsidigt jobb

Flyttar. Ann-Marie Vainio bor i Lojo men planerar att flytta till Ingå då hon börjar jobba i kommunen. Bild: Mira Strandberg

Ingås nya tekniska chef känner till både byggbranschen och den kommunala sektorn.

I april börjar Ann-Marie Vainio i jobbet som teknisk chef i Ingå. Redan dagen efter att hon blev vald till tjänsten fick hon ett sms-meddelande om asfaltering i kommunen, vilket hon ser som ett tecken på att den tekniska sektorn ligger folk nära. Variationen i arbetet är en av de saker hon ser fram emot.

– Det är ett jobb med mångsidiga arbetsuppgifter och många trevliga projekt på väg, säger hon.

Det hon då syftar på är främst bostadsmässan som planeras i kommunen 2022, men också skolsaneringsprojekten som är på gång. Allra först blir det ändå att ta itu med förnyandet av kajkanten vid åstranden i Ingå, och inventera fastigheterna för att se vilka reparationsbehov som finns.

Ansvarade för sjukhusen

Ann-Marie Vainio har alltid vetat att hon ska jobba i byggbranschen.

– Redan som femåring sade jag att jag ska bli byggmästare, och sen fanns det inget annat. Jag var bland de första kvinnor som blev färdiga med utbildningen men numera är det mycket mera jämställt, säger hon.

Till Ingå kommer hon från Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, där hon som byggmästare och projektchef har ansvarat för reparationer av sjukhusfastigheter. Till hennes område hörde Lojo och Ekenäs. Före det var hon projektchef på ett byggföretag, med ansvar för Västnyland.

Hon ser fram emot att börja jobbet i en lite mindre organisation än hon är van vid.

– Och Ingå är en bra kommun.