Ingå säljer tomter vid Hagavägen – ska bli seniorboende

Ett radhusbolag med full service och ett serviceboende i samarbete med ett vårdföretag planeras på två tomter vid Hagavägen. Styrelsen beslutar om tomtförsäljningen vid sitt möte på måndag.

Kommunen bereder sig på att sälja två fastigheter i området mellan Hagavägen, Lilluddsvägen och Läkarvägen väster om Ingå småbåtshamn. På den ena fastigheten finns nu en gammal villa som används för seniorers dagverksamhet och MBI-kurser. Ingå kommun har köpt den ena fastigheten för 400 000 euro år 2015.

Planerar två typer av boende

Företaget Sievitalo har gett en offert på fastigheterna för att bygga äldreboende där. Sievitalo bjuder 300 000 var för båda tomterna och presenterar en snabb tidtabell: Om affären godkänns inleds planeringen av bostäderna på den ena tomten genast. Byggandet beräknas räcka ett år och inleds då hälften av lägenheterna reserverats.

Konceptet med bostadsaktiebolag med full service går ut på att bostadsvederlaget innehåller en viss nivå av service. Därtill kan invånarna köpa övriga tjänster enligt behov. Storleken på bostäderna varierar mellan 44 och 92,5 kvadratmeter.

Det effektiverade serviceboende som planeras i ett senare skede har plats för trettio personer.

Mer läsning