Sebastian Långström tog två FM-brons

Medaljer. Sebastian Långström höll sig framme i FM. Bild: Joni Stenström

Under helgen avgjordes FM på miniatyrgevär och på krutgrenarna inom pistol för damer och herrar i Salo. Kyrkslätt skytteförening hade en framgångsrik helg med Sebastian Långström i spetsen.

Sebastian Långström var tredje i herrklassen på gevär i både 3x40 skott och liggande. På 3x40 skott var Långström trea efter Cristian Friman och Juho Kurki. I grundserien sköt Långström dessutom nytt personbästa när han uppnådde 1166 poäng och med det var han tvåa.

I finalen hade Långström svårt att utmana Friman och Kurki, men han gjorde ändå en solid prestation. Joni Stenström från Raseborgs Skyttar var sjätte. Kurki var bäst i grundserien med 1169 poäng, Stenström var här också sjätte när han sköt 1157 poäng.

Repris på liggande

På liggande var alltså Långström tredje igen. Segrade gjorde nu Björn Friman före sin yngre bror Cristian Friman. Varken finalen eller grundserien höll hög nivå eftersom vädret var krävande för skyttarna. I grundserien var Långström tredje bäst när han sköt 617,3 poäng, före honom var Jaakko Björkbacka på 621,6 och Juha Rutonen på 618,5 poäng. Joni Stenström var nu femte.

I grundserien sköt Stenström 616,9 poäng och var fjärde. Raseborgs Skyttars lag bestående av Joni Stenström, Robin Stenström och Lasse Voutilainen var femte i lagtävlingen.

Viljanen fjärde

KSF:s Henna Viljanen knep en fjärde plats på damernas 3x40 skott. Viljanen hade en jobbig grundserie när hon sköt 1139 poäng men skärpte sig i finalen och tog en fin fjärde plats. Segrade gjorde Emmi Hyrkäs före Marianne Palo och Inka Havukainen. Viljanens klubbkompis Jenna Kuisma var också med i finalen men hon fick nöja sig med en åttonde plats.

I grundserien var Kuisma tredje på 1144 poäng, bäst var Palo och tvåa Saana Peltonen på 1149, respektive 1147 poäng. I lagtävlingen var KSF det enda laget som deltog och därmed tog KSF en seger. Förutom Viljanen och Kuisma ingick också Petra Liljeberg i laget.

Lagseger också på liggande

På liggande kom ingen individuell framgång, men samma trio såg till att man knep en lagseger där också, nu var Liljeberg bäst med 608,9 poäng på tolfte plats. Annika Sihvonen korades till mästare på 621,0 poäng.

På pistol deltog tre RS-skyttar, Timo McKeown hade av dem den bästa framgången. På olympiapistol var han sjätte. I grundserien var han femte på 553 poäng. I grundserien var Marko Talvitie bäst på 564 poäng, grundserietvåan Teemu Lahti hade 562 poäng i grundserien och segrade i finalen.

Annars uppnådde man inga större framgångar på pistol. Sophia Arrakoski var sextonde i damernas standardpistol när hon sköt 450 poäng, Ritva Karri segrade på 547 poäng.

Mer läsning