Säsongens första seger är bärgad - Knights slog tabelltvåan

Äntligen. Knights tog säsongens första seger på fredagskvällen. Bild: Thomas Sundström

Sex raka förluster fick räcka för FBC Raseborg Knights. Fredagskvällens match mot PS Vissy gick till förlängning, men där var det Knights som drog det längre strået.

Tabelljumbon FBC Raseborg Knights spelade en hemmamatch i division 2, zon B, på fredagskvällen. Det var seriens nästbästa lag, PS Vissy, som hade kommit på besök till Påminne.

Det var ändå tabelljumbon Knights som gjorde kvällens första mål i fjärde minuten. Roni Saarinen nätade, men gästernas Juuso Kykkänen kvitterade snabbt. En stund senare gjorde Valtteri Lång 2–1 till Knights, men även den här gången kvitterade PS Vissy. Nu var det Arto Kauto som gjorde mål.

Före perioden tog slut hann dock Samuel Strebelle föra upp Knights till en 3–2-ledning. Andra perioden började med tio mållösa minuter, men sedan gjorde PS Vissy två mål på kort tid. Först kvitterade Kauto och av bara farten satte Joni Haapamäki 4–3. I 32:a minuten gjorde Kauto 5–3 i powerplay, men följande mål gjordes av Knights och Teemu Tuovinen.

Drygt två minuter innan den andra pausvilan lyckades än Jukka Liimatainen föra upp PS Vissy till 6–4.

Seger

Tredje perioden var bara 42 sekunder gammal när hemmalagets Roni Saarinen såg till att Knights endast låg under med ett mål. Tio minuter senare kvitterade Tuovinen i powerplay. Inte ens en minut efter det var det Oskar Grönmans tur att näta i powerplay och Knights ledde alltså med 7–6. Dock gav sig inte gästerna och Kauto kvitterade i powerplay när matchuret visade 56.17. Det gjordes inte flera mål under den ordinarie matchtiden och matchen gick till förlängning.

Där var det Knights som både gjorde mål och vann. Oskar Grönman nätade när klockan visade 62.52. För Knights var seger säsongens första och serien fortsätter nästa lördag med en hemmamatch mot Rangers II.

Knights: Roni Saarinen 2+1, Teemu Tuovinen 2+0, Oskar Grönman 2+0, Valtteri Lång 1+1, Christian Jäntti 0+2, Samuel Strebelle 1+0, Timo Ruokolainen 0+1

Mer läsning