Sandbloms tunga säsong fortsätter: "Jag vet inte varför det inte blir högre"

Motigt. Linda Sandblom hoppade endast 172 centimeter i Kuortane. Bild: Daniel Byskata

Linda Sandbloms säsong vill inte ta fart på allvar. På lördagen tog hennes tävling i Kuortane slut på 177 centimeter och resultatet blev 172 centimeter.

HIK-friidrotts Sandblom inledde tävlingen med ett misslyckat försök på 172 centimeter, men hon klarade av höjden med sitt andra hopp. När det var dags för följande höjd, 177 centimeter, öppnade Sandblom igen med en miss. Inte heller på det andra försöket hölls ribban där den skulle och en stund senare var även den tredje rivningen ett faktum.

Sandbloms tävling var över. Ella Junnila vann på 184 centimeter.

– Ska jag vara ärlig så vet jag inte varför det inte blir högre. Jag har problem med farten och stegen blir inte rätt. Det känns bra i kroppen och formen är bra, men det vill bara inte, säger Sandblom.

"Det går på nerverna"

För Sandblom har inte sommaren börjat bra. När hon öppnade säsongen i Åbo blev Sandblom utan resultat och när hon tävlade i Nederländerna stannade hon på 175 centimeter. När det var dags för stjärntävlingen i Karis blev det 176 centimeter.

– Visst går det på nerverna när resultatet är 172 centimeter. Det är inte ens en höjd man borde vara tvungen att börja på

Sandblom innehar de finländska rekorden både inomhus och utomhus. Med tanke på det förstår man att hon siktar på betydligt högre höjder än 172 centimeter. Dessutom är EM i antågande och kvalgränsen till Berlin ligger på 190 centimeter. Sandbloms personliga rekord är 193 centimeter, ett rekord hon satte just i Kuortane.

– Min EM-målsättning har inte förändrats och jag räknar med att jag klarar av gränsen. Men går det inte så går det inte, säger Sandblom.

Hon kunde inte med säkerhet säga när det är dags för följande tävling. Tanken är åtminstone att tävla i Joensuu fjärde juli.

– Joensuu är följande inprickade tävling, men jag vet inte om det blir så.