Helander och Sandblom blev tredje i Esbo – sjätte plats för Puputti

Tredje. Linda Sandbloms resultat gav en tredje plats i Alberga. Bild: Jesper Sundström

Det blev en tredje plats för spjutkastaren Oliver Helander i Motonet GP-deltävlingen som avgjordes i Alberga på söndagen. Hans resultat var 78,43.

Oliver Helanders comeback får en lysande start – spjutet seglar långt över 80 meters strecket på Albergastadion. Men – det är övertramp.

IF Raseborgkastarens två godkända kast mäter 76,49 och 78,43. Det räcker till en tredje plats i Motonet GP bakom Alexandru Novac från Rumänien och nybakade finska mästaren Lassi Etelätalo. Ingen klarade 80 meter under den blåsiga augustikvällen.

– Med tanke på förhållandena hade jag nog hoppats på ett resultat som börjar med en åtta, säger Helander.

– Men roligt att vara tillbaka.

Sandblom tvåa

Också HIK-friidrotts Linda Sandblom och IF Raseborgs Tuomas Puputti tävlade i Motonet GP-deltävlingen som avgjordes i Alberga på söndagen. Sandblom blev tredje i höjdhopp och Puputti blev sjätte på 800 meter.

HIK-friidrotts Linda Sandblom inledde tävlingen i Esbo med att klara av 170 centimeter på sitt första försök. Sandblom behövde två hopp för att klara 175 centimeter, men 179 centimeter tog hon direkt. Men på 183 centimeter blev det tre rivningar och Sandbloms tävling tog slut.

Hennes resultat räckte till en tredje plats och tävlingen vanns av Heta Tuuri som – precis som Yuliya Chumachenko på andra plats – hoppade 183 centimeter.

Tuomas Puputti tävlade också i GP-tävlingen och IF Raseborgs löpare blev sjätte i B-heatet på 800 meter. Hans tid var 1.55,18.

Mer läsning