Säkkinen och Sjöman till BK

Nya skjortor. Robin Sjöman (t.v.) och Sebastian Säkkinen är tillbaka i BK. Bild: Thomas Sundström

BK-46 har klart med två fina förstärkningar till sitt FM-ligalag i herrhandboll. Robin Sjöman återvänder till Karis efter fem säsonger i Cocks och Sebastian Säkkinen efter fyra år i Atlas.

– Vi är väldigt nöjda med den här lösningen. Vi får nu två spelare av landslagsklass till två positioner där vi behöver spelare, säger Peter Kihlstedt från BK-ledningen.

– Och det som är speciellt roligt är att det handlar om två egna produkter som dessutom är unga som handbollsspelare. Det är sådant som vi behöver och som ökar intresset här i bygden, säger Johan Berglund som också arbetar med spelarfrågorna.

Samtidigt ger Säkkinen och Sjöman viktig spetskompetens till laget. Sjöman är nu den linjespelare och det försvarslås som BK saknade under den gångna säsongen, medan högeryttern Säkkinen ersätter Topias Laine som flyttar till Sverige.

– Och också i övrigt fortsätter vi med lagbygget. Närmast är det en vänsterhänt skytt som vi söker – Maxim Biegal fortsätter inte i laget och vi har några namn som vi bollar med, säger Berglund.

Roligt komma hem

För Robin Sjöman, 25 år, är BK nu en intressant utmaning. I Cocks har han varit med om att vinna fem finländska mästerskap, men har samtidigt fått litet med speltid.

– Och jag vill ju spela, så därför var det här ett ganska lätt val. Jag hade år kvar av mitt kontrakt med Cocks, men klubbarna löste det, säger Sjöman.

För Sebastian Säkkinen, 24 år, blir det en återkomst till Karis efter fyra bra år i Atlas. Där har han haft en stor roll och också varit mycket effektiv i anfallet.

– Men jag har ju sett hurdan boom det har varit i Karis och det att Mikael Källman är tränare spelade också in. Jag hade Källman som tränare ett år i Atlas och vi kom bra i gång där då, så jag hoppas på något liknande här, säger Säkkinen.