Säker seger för BK

Victor Westerlund (i mitten) är tillbaka i BK. Bild: Thomas Sundström

Karislaget BK-46 fortsätter sin starka frammarsch i det övre slutspelet i handbollens FM-liga. Onsdagens hemmaseger över Atlas skrevs till 31–23.

BK tog nu en säker seger. Ett bra förvarsspel i inledningen gav arbetsro och gästerna fick då slita för sina mål.

– Försvaret var bra, men vi hade kunnat göra betydligt mera mål. Vi kom nog till lägen men missade dem. Det att motståndarens målvakt (Tuomas Laitinen) helt befogat väljs till matchens bästa spelare säger en hel del, sade BK-tränaren Mikael Källman.

I slutet av första halvlek ryckte BK till 17–11 i paus och i början av andra halvlek gick man sedan sin egen väg. Efter åtta minuter var ställningen 22–14 och det räckte till.

– Överlag var det ganska stabilt. I slutet tappade vi litet koncentrationen och Atlas kunde snygga upp siffrorna, sade Källman.

Underkant

BK vann till slut med 31–23 och det var snarast i underkant. Framåt var Topias Laine bra när BK ryckte i första halvlek och också Maxim Biegal tog för sig.

I och med segern fortsätter BK på en andra plats i tabellen. Skillnaden till trean Dicken – som spelat en match mindre – är fem poäng.

Atlas är sedan fjärde och kan så där smått redan börja koncentrera sig på kommande kvartsfinaler. Mot BK inledde Niki Tuominen piggt och Tuomas Laitinen gjorde vad han kunde i målet. Saknaden efter skadade landslagsspelaren Anthony Hellakoski är dock stor.

Westerlund tillbaka

Också BK saknade en viktig kugge i Benjamin Helander som varit sjuk. Däremot har man fått med Victor Westerlund, än så länge främst i försvaret, som nu återvänt till laget.

– Ursprungligen var tanken kanske att jag skulle komma med först till nästa säsong, men när den här möjligheten öppnade sig kändes det rätt. Det känns bra och jag är nog med på fullt allvar nu, sade Westerlund.

Efter en paus på över ett halvt år är han så länge förstås lite ringrostig, men där har BK ett utmärkt sparkapital inför vårens avgörande matcher.

– Jag hoppas att jag kan bidra med inställning och med snabba fötter, sade han.

– Det är att klart att han har en bit kvar, men han kan bli ett jokerkort för oss i vår. Han är en spelartyp som vi inte annars har och för en tränare är han mycket tacksam att jobba med eftersom han alltid gör det han skall, sade Mikael Källman.

BK-46; Maxim Biegal 7, Topias Laine 5+1, Andreas Rönnberg 5, Oscar Kihlstedt 3, Linus Sjöman 2, Linus Löfgren 2, Linus Lindberg 2, Alex Lignell 2, Kenneth Dahlberg 2

Atlas: Sebastian Säkkinen 7, Niki Tuominen 4 Milos Maksimovic 4, Kenneth Åstrand 2, Erkka Näntö 2, ,Heikki Laitinen 2, Géza Vasvári 1, Gheorghe Safronii 1

Mer läsning