Säker EIF-seger i premiären

Rebecka Mannström gjorde 1–0-målet för EIF. MPS-spelaren är Elina Averio. Bild: Thomas Sundström

Ekenäs IF:s fotbollsdamer fick en fin start på seriespelet i division 3. Fredagens hemmaseger med 3–0 över MPS från Helsingfors var snarast i underkant.

Serienykomlingen EIF inledde nu seriespelet på en högre nivå och tog en synnerligen komfortabel seger. Efter en mållös första halvek kom sedan målen efter paus.

– I första halvlek spelade vi för omständigt och vi hade kanske litet för många alternativ. Efter paus blev det litet bättre, men vi kunde ha haft ännu mera fart på, sade tränaren Marco Werner.

MPS kom nu till spel med exakt elva spelare och då Rosa Lappi-Seppälä – tidigare tränare för EIF – i första halvlek drog på sig en skada och inte kunde fortsätta blev uppförsbacken ännu tyngre. Gästerna kom aldrig åt att oroa EIF-försvaret på allvar.

– Det var överraskade svagt motstånd i dag, det blir nog tuffare i fortsättningen, sade Werner.

Långskott

EIF förde nu spelet, men kom inte närmare än en träff i stolpens insida i första halvlek. En kvarts timme in på andra halvlek kom sedan det efterlängtade 1–0-målet då Rebecka Mannström hittade rätt med ett distansskott.

Znar Ismaelsson avgjorde sedan matchen definitivt då hon gjorde 2–0 från närhåll på ett rappt skott som gick in via stolpen. Hennes andra mål – som samtidigt gav 3–0 – var ett distansskott.

– Det var roligt att Znar lyckades med målskyttet. Hon brukar vara väldigt effektiv på träningarna och nu fick hon utdelning också här, sade Werner.

Lovande start

EIF fick nu en fin inledning på serien. Försvaret ställdes inte på några större prov och framåt var Mannström och Ismaelsson båda viktiga. Noora Rehnström visade att hon är en klar förstärkning.

– Det är en duktig och bollsäker spelare. Över huvud taget saknade vi ju en hel del spelare, så det här var en bra start, sade Werner.

MPS var steget efter. Minja Ylärakkola i målet och den forna EIF-spelaren Jenni Virranvuo i mittförsvaret såg dock till att förlustsiffrorna hölls nere.

För EIF fortsätter serien nästa fredag med en bortamatch. För motståndet står JäPS/United som å sin sida inledde serien med att förlora med 4–3 mot HIFK/SM.