Sajt för kollektivtrafik förnyades

Bild: Skärmavbild

Webbplatsen Nylands kollektivtrafikinfo har förnyats så att den nu fungerar smidigt också i mobiltelefoner och på pekplattor.

Sajten Nylands kollektivtrafikinfo som samlar information om kollektivtrafik i Nyland har förnyats. Målet med förnyelsen var att göra tjänsten mer användarvänlig.

– Webbplatsens innehåll kan nu läsas på mobilen, pekplattan eller bordsdatorn utan att det behöver förstoras eller förminskas. Man har nu också försökt göra det så lätt som möjligt att navigera på sidorna och med hjälp av en sökfunktion går det lättare att hitta information, säger Pasi Kouhia, trafikplanerare vid Nylands förbund.

Sajten finns på adressen Uudenmaanjoukkoliikenne.fi/se och där finns tidtabeller, priser och annan information om kollektivtrafiken i 19 kommuner i Nyland. Av de västnyländska kommunerna deltar Hangö, Ingå, Lojo, Raseborg och Sjundeå i tjänsten.

Uppgifter om Kyrkslätts kollektivtrafik finns på Helsingforsregionens trafik Hsl.fi/sv.

På sajten Nylands kollektivtrafikinfo finns förutom tidtabeller och priser även uppgifter om olika biljettalternativ för bussar, var man kan köpa biljetter och var hållplatsernas anslutningsparkeringar finns.

På sajten ska också annan aktuell information om kollektivtrafiken finnas. Det är kommunerna som deltar i tjänsten som ansvarar för att driva webbplatsen och att informationen som finns där är aktuell.