RS sköt bra i Sibbo

Raseborgs skyttar tog flera medaljer i SFS-mästerskapet i trap som avgjordes i Sibbo.

När SFSM i trapskytte ordnades i Sibbo för en tid sedan gick det bra för Raseborgs skyttar. Under den första tävlingsdagen handlade det om 1-Trap och då blev det en seger för Marcus Bäckman i den allmänna klassen. Han hade 87 träffar. I samma klass blev Fredrik Åkerlund tredje med 72 träffar. I klassen A60 blev det en seger för Magnus Bäckman och i A70 lade Jarl Österman, Rolf Hellgren och Guy Finberg beslag på andra, tredje respektive fjärde platsen. I A75-klassen blev det andra plats för Raimo Selenius som hade 41 träffar.

I lag A-klassen blev det ett guld för Guy Finnberg, Marcus Bäckman och Fredrik Åkerlund. De hade sammanlagt 220 träffar. Också i lag A50-klassen tog RS guld. Nu sköt Jarl Österman, Rolf Hellgren och Magnus Bäckman. De hade 220 träffar.

Under den andra tävlingsdagens tävlade skyttarna i A-trap och det blev en seger igen för Marcus Bäckman i A-klassen. Han hade 86 träffar och Fredrik Åkerlund blev fjärde i samma klass med 75 träffar. I A60-klassen blev det en seger för Magnus Bäckman med 78 träffar och i A70 blev Rolf Hellgren, Jarl Österman samt Guy Finnberg andra, tredje respektive fjärde.

I lag A50-klassen segrade RS-laget bestående av Rolf Hellgren, Jarl Österman och Magnus Bäckman med 235 träffar. I lag A-klassen tog Guy Finnberg, Marcus Bäckman och Fredrik Åkerlund silver. De hade 227 träffar.

Mer läsning