RS och KSF välrepresenterat i skyttelandslag

Nominerad. Joni Stenström fortsätter i skyttelandslaget. Bild: Thomas Sundström

Finlands Sportskytteförbund har publicerat landslagen för OS-året 2020. I landslagen finns det en hel del bekanta namn från de västnyländska skytteföreningarna.

På gevär återfinns Raseborgs Skyttars Joni Stenström i A-landslaget. Tills nästa år får han dessutom sällskap av Kyrkslätt Skytteförenings Jenna Kuisma och Sebastian Långström.

Kuisma stiger nästa år till seniorerna från juniorerna eftersom hon fyller 21 år nästa år. Långström hörde i år till B-landslaget, men eftersom Långström gjorde stora framsteg blir han upplyft till A-landslaget.

I B-landslaget återfinns dessutom KSF:s Henna Viljanen.

För gevärsskyttarna är nästa år viktigt, det finns ännu två chanser att knipa OS-platser, luftvapen EM i slutet av februari och i en Europa OS-kvaltävling i slutet av maj. Finland har i dags läget två OS-platser i skytte, en i damernas trap och den andra i herrarnas skeet.

Holmberg och Hyvärinen i landslaget

Raseborgs Skyttars Krister Holmberg och Niklas Hyvärinen återfinns i A-landslaget på rörligt mål. Både Holmberg och Hyvärinen fick i år representera Finland i EM.

Nästa år har de möjlighet att få representera Finland i luftvapen-EM och i VM på sommaren var man skjuter både på 10 och 50 meter.

Mer läsning