RS och KSF välrepresenterade i landslagen

Debut. Niklas Hyvärinen tar steget upp till A-landslaget. Bild: Joni Stenström

Tre stycken idrottare från Raseborgs Skyttar respektive Kyrkslätt Skytteförening är med i det finländska sportskytteförbundets träningsgrupper nästa år.

Kommande år delas det ut OS-platser i OS-grenarna och man har EM på både luft- och krutvapen.

Fyra av dessa skyttar finns i gevärstruppen och två stycken i rörligt mål-truppen. På gevär är RS:s Joni Stenström med i A-landslaget. KSF:s Henna Viljanen och Sebastian Långström som är första årets seniorer 2019 finns i B-landslaget. Deras klubbkamrat Jenna Kuisma återfinns i juniorlandslaget.

Holmberg och Hyvärinen med

Krister Holmberg, RS återfinns i A-landslaget på rörligt mål. Det blir redan 27:e året som Holmberg är med i landslagssammanhang. Klubbkamraten Niklas Hyvärinen tar nu steget upp till A-landslaget för första gången.

Hyvärinen som representerat Finland som senior i stortävlingar 2011 och 2012 är mycket nöjd.

– Det känns fint att få vara med i A-laget, det betyder att de faktiskt tror på en, säger han.

30-åringen från Karis har klara mål de inkommande målen och vet var han kan nå sin framgång.

– VM 2020 är klart det största målet också i EM 2019 vill jag nå framgång på 10 meter. På 10 meter har jag i dagsläge en sådan nivå att jag kan utmana världstoppen på en bra dag, på 50 meter har jag ännu en liten bit att gå, säger Hyvärinen.

Det är ändå klart att det blir mera resor och läger för Hyvärinen nästa år. Samtidigt får han lite mera patroner och stöd av förbundet.

På gevär finns det 17 idrottare i landslaget och på rörligt mål fyra. På rörigt får man dock klara sig utan toppnamnet Tomi-Pekka Heikkilä som tackat för sig.

Mer läsning