RS har vunnit flera SFS-guld

Segrar. Krister Holmberg vann flera SFS-guld. Bild: Joni Stenström

SFS-mästerskapen på krutvapen har ordnats under sommaren. På pistol och gevär tävlade man i Ingå, skyttarna på rörligt mål tävlade i Sibbo. Raseborgs skyttar lade beslag på hela 29 individuella mästerskap i Ingå.

20 av dessa tog man på pistolgrenarna och 9 på gevär. I herrklassen nådde Tobias Lindgren och Kasper Förström bra framgångar. Lindgren tog tre segrar medan Förström vann en klass.

Lindgren segrade på standardpistol, klenpistol och olympisk pistol, Förström var sedan bäst på fripistol. Raimo Laine knep fyra mästerskap i klassen A60. Dessa knep Laine på fripistol, grovpistol, standardpistol och olympisk pistol.

Sex stycken andra skyttar delade på de resterande mästerskapen och de var Vidar Fagerström, Anders Boström, Bernt Lindholm, Therese Fagerström, Jan Nyberg och Kenneth Mariani-Cerati.

RS och KSF bäst på gevär

RS tog nio individuella segrar på miniatyrgevär och Kyrkslätt Skytteförening vann sex stycken mästerskap.

RS och KSF tog hand om merparten av mästerskapen tack vare detta. Av RS-skyttarna var Joni Stenström och Kauko Kaartinen tongivande när de knep dubbelsegrar.

Andra som segrade var Arwid Flemmich, Nicole Kamila, Ilmo Kinnunen, Ralf Westerlund och Tom Eklund.

KSF hade en dubbelsegrare och det var Melinda Moring som segrade två gånger i klassen D16. Andra segrare var Casimir Munck, Petra Liljeberg, Jenna Kuisma och Emma Malinen.

RS väl framme på rörligt mål

Krister Holmberg och Henrik Holmberg från RS tog hand om segrarna i herrklassen i SFSM på rörligt mål i Sibbo. Krister lade beslag på tre mästerskap och Henrik segrade en gång.

På älg enkelskott var Henrik bäst, Krister var sedan bäst på 50 meter normallopp och blandlopp och på älgdubbelskott.

I klassen A70 segrade Jouko Mutka i varje gren och sköt dessutom nytt SFSM rekord i varje gren.

Lagbrons för Långström i EM

Sebastian Långström från Kyrkslätt Skytteförening var med om att ta en andra stortävlingslagmedalj denna sommar när man nu tävlar i EM i skytte i Baku, Azerbajdzjan.

Man tävlar nu på krutvapen, på gevär, pistol, hagel och rörligt mål. Långström var med i herrjuniorernas 3x40 skotts tävling. Tävlingarna har varit utsatta för mycket krävande vind och det märker man på resultaten. 1 131 poäng uppnådde Långström och var med det 27:e.

Lagkamraterna Matias Kiuru och Cristian Friman såg till att de nu tog ett brons i lagtävlingen som uppföljning till VM-bronset de tog i juni.

Henna Viljanen från KSF har också deltagit i EM i flickornas miniatyrgevärsgrenar. På liggande var Viljanen 25:e med 596,3 poäng. I lagtävlingen missade det finländska laget bronset med knappt en poäng.

På 3x20 skott sköt Henna Viljanen 562 poäng och var med det sju poäng från final. I lagtävlingen kom den finländska trion bestående av Marianne Palo och Mira Mäkelä in på en tionde plats.

EM 2021 i Kisakallio

I början av EM-tävlingarna bestämde man om kommande arrangörer för EM och år 2021:s EM på luftvapen beviljades till Kisakallio idrottsinstitut i Lojo.

Mer läsning