Rönnberg nöjd med att Karlsson fortsätter i BK

Fortsättning. Jac Karlsson stannar i BK-46. Bild: VN-arkiv

På fredagsmorgonen meddelade BK-46 att Jac Karlsson spelar ligahandboll i Karis även nästa säsong. BK:s spelande tränare Andreas Rönnberg är nöjd med kontraktet.

Jac Karlsson återvände till Finland inför den här säsongen och nu är det klart att han fortsätter i BK-46. På fredagsmorgonen meddelade BK att Karlsson har skrivit på ett kontrakt som gäller för nästa säsong. Dessutom har Victor Westerlund, Oliver Nordlund och Linus Sjöman bestämt sig för att stanna i Karis.

BK:s spelande tränare Andreas Rönnberg är nöjd med de kontrakt som presenterades.

– Förstås är det bra att Jac fortsätter och under hösten har han visat vilken viktig spelare han är. Det att vi redan nu har kontrakt med honom innebär ju också att andra spelare kan se att vi satsar även i fortsättningen.

– Angående Victor, Oliver och Linus är det kul att tre unga killar fortsätter. Dessutom har jag hela tiden sagt att jag vill ha stommen för nästa säsong klar vid jul och nu är vi en bit på vägen. Det hör inte till vanligheterna i Finland att man presenterar kontrakt så här tidigt, men jag tycker att det är bra.

Ett år till. Oliver Nordlund har bestämt sig för att fortsätta i BK-46. Bild: VN-arkiv

Med andra ord har BK redan nu några intressanta spelare i nästa års lag och dessutom blev det ju i somras klart att också Rönnberg finns i klubben nästa säsong. Som bekant skrev han då på ett tvåårigt kontrakt som spelande tränare.

– Hösten har varit bra och det har varit roligare än jag trodde att vara tränare. Däremot har jag inte spelat så mycket, men jag hoppas det blir mera på våren.

Rönnberg har haft problem med sitt knä och i går fick han veta att en benbit är lös. Efter ett besök hos en ortoped bestämdes det också att benbiten ska tas bort. Rönnberg säger att det handlar om ett litet ingrepp som eventuellt görs i år.

– Det är till och med möjligt att ingreppet görs före julafton, säger han.

Men det är oklart om Rönnbergs knä hindrar honom från att spela söndagens cupfinal mot Dicken.

– Jag stod ju över matchen mot Cocks i onsdags och jag vet inte hur det blir på söndag. Visserligen förvärras ingenting om jag spelar, men det gör ont. Vi får se hur det känns på träningarna. Samtidigt har smärtorna i mitt knä hållit mig borta från planen under hösten och jag har heller inte kunnat träna så bra.

Mer läsning