Rönnberg kandidat för bragdmedaljen

Kandidat. Nico Rönnberg kan bli bragdmedaljör. Bild:

Handbollsspelaren Nico Rönnberg är en av tre kandidater för att vinna Finlands Svenska Idrotts bragdmedalj 2018.

I onsdags öppnades omröstningen för Finlands Svenska Idrotts bragdmedalj. De nominerade för bragdmedaljen 2018 är förutom Nico Rönnberg också Susanna Törrönen och Jaakko Hänninen.

Karisbon Nico Rönnberg har haft en lysande höst med klubblaget Cocks. Riihimäkilaget lyckades bra i Champions League och det mycket tack vare Rönnberg som var turneringens bästa målskytt i gruppspelet.

Susanna Törrönen som i kraftsporten representerar IF Sibbo-Vargarna tog under 2018 två VM-guld och ett EM-guld i klassisk bänkpress. I samma gren slog hon även juniorvärldsrekord på 132,5 kg.

Landsvägscyklisten Jaakko Hänninen, från TWD-Länken, vann brons i VM i landsvägscykling för under 23-åringar. Efter det fick han chansen i det franska proffscykelstallet Team ECSEL.

Anrik medalj

Bragdmedaljen som första gången delades ut 1941 är en belöning och ett erkännande för en utomordentlig idrottsbragd under året. Bragdmedaljen kan tilldelas en idrottare, en ledare, en aktion, idrottshändelse eller för en idrottsgärning.

Bragdmedaljen avgörs genom en omröstning på webben där vem som helst kan rösta. Omröstningen pågår fram till den 9 januari.

I fjol gick medaljen till Fredrik Smulter.

Mer läsning