Rollerna klara för West Side Story

Bild: Emilia Nyberg

Vilma Eklöv spelar Maria och Birk Lerviks Tony då Raseborgs sommarteater sätter upp musikalen West Side Story i sommar.

– Det känns verkligen underbart att få spela Maria nästa sommar. En verklig drömroll för en blivande musikalartist som jag. Ända sedan nyheten kom om att det blir West Side Story på sommarteatern 2018 har jag förberett mig inför auditionen. Jag började direkt lyssna och lära mig låtarna och viljan att spela Maria växte starkare hela tiden, säger Vilma Eklöv.

Hon är från Karis och bor och studerar vid Stockholm Musikalartist Utbildning, en treårig yrkesutbildning på högskolenivå för blivande musikalartister.

- Eftersom jag medverkade i Footloose senaste sommar känner jag till hur repetitionerna är upplagda och att pendla mellan Stockholm och Raseborg under veckoslut är inget problem, menar Vilma. Allt jag gör i skolan under våren kommer bara att göra gott för min prestation på scenen i sommar. Att jag orkar med allt är det ingen tvekan om. Alla får inte en chans att spela en klassisk musikalroll som Maria under hela sitt liv.

Rollen som Tony spelas av Birk Lerviks från Karis.

– Det känns spännande att spela en så stor roll som Tony och jag ser verkligen fram emot att börja arbeta med rollen, säger han.

Det här blir fjärde året på sommarteaterns scen för den unga multitalangen som bland annat dansar i Hurja Piruetti, spelar dragspel och andra instrument som piano och saxofon och är medlem i orkestern The WaLe's. Han är också med i produktionen Aderton som har premiär på Karelia i Ekenäs på nyårsafton. Vid sidan av sin roll kommer Lerviks att verka som koreografiassistent i produktionen.

I rollen som Anita ser vi Anna-Kajsa Edström från Pedersöre. Anna-Kajsa är aktuell som Finlands lucia. Hon bor i Stockholm och studerar till musikalartist på Kulturama. Rasmus Basilier gör rollen som Bernardo. Rasmus är uppvuxen i Huddinge i Sverige, men har bott i Finland och på Åland sedan 2008. Rasmus studerar vid Åbo Akademi. Han var senast aktuell på scenen som huvudroll i "Helena Sasse", ett historiskt drama om de rikaste och mäktigaste på Åland under 1700-talet.

Emil Lillkung, som studerar vid Lärkkulla pop & rock i Karis, spelar rollen som Riff.

Ensemblen består av omkring 30 amatörskådespelare och en sjupersoners orkester.

Musikalen har premiär på Raseborgs Sommarteater den 28 juni och man ger 20 föreställningar fram till den 5 augusti 2018.

Text: Arthur Laurents, initiativtagaren till musikalen var Jerome Robbins

Regi: Sixten Lundberg

Musik: Leonard Bernstein tolkad av kapellmästare Patricia Borgman med orkester.

Sångtexter: Stephen Sondheim

Head of Production: Per-Erik Krook

Koreografi: Annette Lundell

Scenografi: Petri Horttana

Kostym: Saara Kantanen

Mer läsning