Rolf Nyström känner sig kränkt av stadsdirektören

Rolf Nyström känner sig kränkt av Hangös stadsdirektör. Bild: VN-arkiv

Det fortsätter att storma i politiken i Hangö. Nu har stadsstyrelsen behandlat ett ärende där en fullmäktigeledamot upplever att stadsdirektören har talat kränkande om honom.

När stadsstyrelsens sammanträdde i måndags behandlades en anmälan gjord av fullmäktigeledamot Rolf Nyström (obunden, Hangö 2016). Nyström ansåg att stadsdirektör Denis Strandell, under sin taltur i samband med ett fullmäktigemöte den 15 september, talat på ett sätt som kränkte Nyström. Vid det tillfället behandlades ärendet gällande Fabriksuddens detaljplanändring.

Stadsstyrelsen vill ha ett svar av Denis Strandell senast i slutet av oktober. Bild: VN-arkiv

Stadsstyrelsens ordförande, Torbjörn Ekholm (SFP), föreslog att stadsstyrelsen antecknar Nyströms skrivelse för kännedom och begär ett utlåtande av Strandell senast den 28 oktober i år. Stadsstyrelsen godkände förslaget.

Det är inte första gången Strandell är inblandad i en liknande situation med obundna politiker. I somras anmälde han Eero Koli (obunden, Hangö 2016) för osakligt beteende. Bakgrunden var att Koli under ett fullmäktigemöte i juni bland annat hade sagt att Strandell var ett större hot mot Hangö än coronaviruset. Med tanke på det kan man förstås fråga sig om det var ett sammanträffande att Nyström anmälde Strandell nu.

Läs också: Eero Koli om stadsdirektörens anmälan: "Jag kan inte vara tyst"

Mer läsning