Reservera extra tid i trafiken - snöyran fortsätter i dag

Bild: Mostphotos

Det har snöat under natten och fortsätter ännu i dag. I kollektivtrafiken gäller tålamod.

Under natten har nederbördsområdet dragit sig norrut. I landets södra delar bjuder förmiddagen på uppehåll men under det kommande dygnet väntas ett nytt ihållande snöfall.

På Meteorologiska institutet säger man att det kan snöa upp till tio centimeter under tisdagen.

– På torsdagen spricker molntäcket upp och vi får uppehåll. Till helgen får vi igen mera snö, men det väntas vara ett lätt snöfall som drar över landet under fredagen, säger meteorolog Tomi Laurinen.

I Helsingfors uppmättes sex centimeter snö under natten till tisdag. Mellersta Finland har fått mellan fyra och fem centimeter och hela huvudstadsregionen från två till fem centimeter snö.

Starta i tid!

Från Helsingforsregionens trafik säger Tapio Tolmunen att morgonens trafik startat relativt bra utan större förseningar. Han varnar ändå för förseningar under dagen.

– Det finns en stor risk att problemen fortsätter i dag. Vi vill uppmana passagerare att starta i tid för det kan bli förseningar. Reservera extra tid till resorna.

VR bestämde redan i måndags att ställa in alla D-tåg mellan Helsingfors och Riihimäki i dag. Förutom det löper tågtrafiken någorlunda, en del förseningar har redan uppstått under morgonen.

Både VR och HRT uppmanar passagerare att hålla ett öga på deras trafikmeddelanden under dagen.

Tåg och bil kolliderade i Kyrkslätt

På måndagskvällen kolliderade ett tåg med en bil i Bobäck i Kyrkslätt. Inga personskador rapporterades men bilen totalförstördes.

Bilen hade fastnat i snön på spåren. Enligt tidningen Länsiväylä hade passagerarna hunnit stiga ur bilen innan tåget och bilen kolliderade.

Plankorsningen i Bobäck har bommar.

Mer läsning