Rektorn i Höjdens skola avstängd

Bild: VN-arkiv

Rektorn vid Höjdens skola i Tenala stängdes av från sin tjänst i förra veckan. Utredningar pågår i skolan, men exakt om vad avslöjas inte.

Förra veckans torsdag fick vårdnadshavarna till barn i Höjdens skola i Tenala veta att skolans rektor är avstängd. Meddelandet skickades ut via systemet Wilma från bildningskansliet.

I meddelandet stod att utredningar pågår i skolan och med anledning av dem har skolans rektor med omedelbar verkan avstängts från sin tjänst.

Utöver vårdnadshavarna fick bland annat alla rektorer i stadens skolor meddelandet.

Processen inleddes i våras

– Det handlar om en process som startade tidigare i våras. Mer kan jag inte säga just nu, säger bildningsdirektör Robert Nyman.

Huruvida det finns en polisanmälan mot rektorn går han inte in på. Vid Västra Nylands polisinrättning säger man att polisen vare sig bekräftar eller dementerar om det har gjorts en polisanmälan mot rektorn i Höjdens skola.

"Agerar i snabb takt"

Så här var meddelandet formulerat:

Vi vill informera er om att arbetsgivaren vidtagit åtgärder i samband med de utredningar som görs i Höjdens skola. Rektor ... har med omedelbar verkan avstängts från sin tjänst för den tid det tar för arbetsgivaren att utreda misstanken om rektors skötsel av sina tjänsteförpliktelser i samband med anställningsarrangemang i skolan.

Arbetsgivaren agerar nu i snabb takt för att så snabbt som möjligt utreda ärendet.

Höjdens skola är en enhetlig grundskola som omfattar årskurserna 1-9.

Rektorns uppgifter sköts under tiden av skolans vice rektor Ulf Eriksson.

VN har försökt nå rektorn men inte fått något svar.

Yle Västnyland var först med nyheten.