Rekord av Jenna Kuisma

Jenna Kuisma sköt nytt finländskt rekord. Bild:

Kyrkslätt Skytteförenings Jenna Kuisma sköt nytt finländskt rekord i säsongens första EM-granskningstävling.

Kuisma sköt det finländska rekordet i damklassen för en vecka sedab i Åbo med fina 628,7 poäng i grundserien. Med det var hon 3,7 poäng bättre än tvåan Emmi Hyrkäs. Kuismas klubbkamrat Henna Viljanen var den sista att komma till final med 617,2 poäng.

I finalen slutade klubbkamraterna på samma platser som i grundserien. Kuisma ledde så gott som genom hela finalen och avståndet till tvåan Inka Havukainen var till slut 1,8 poäng, Saana Peltonen var tredje.

– Jag följde finalens gång via monitorerna efter att jag varit en stund i ledningen började jag känna mig säker. Jag höll ändå skärpan uppe och min prestation hölls god ända till slut, sade Kuisma i sportskytteförbundets pressmeddelande.

I D20 sköt Kuisma i grundserien 624,9 poäng. Med det var hon 4,6 poäng bättre än tvåan Viivi Kemppi. I finalen var tätduon densamma. På slutet gjorde Kuisma ett ryck och segrade med 1,9 poäng.

Långström sexa

I herrklassen lyckades inte Sebastian Långström, KSF och Joni Stenström från Raseborgs Skyttar på bästa sätt. Efter finalen var de sexa respektive sjua. I grundserien var Långström fyra med 620,4 poäng och Stenström åtta med 613,9 poäng. I grundserien var Cristian Friman etta med 621,6 poäng. I finalen var sedan Aleksi Leppä vassast.

I D16 var RS Nicole Kamila tvåa på 395,8 poäng, segrade gjorde Alexandra Rosenlew med 409,1 poäng. Kamila tävlade också i klassen MS14 där var hon trea på 274 poäng. Joel Peltomäki vann på 279 poäng. I damernas pistoltävling kom Sophia Arrakoski in på en tionde plats med 538 poäng, till final krävdes 540 poäng. Ritva Karri var etta i grundserien med 564 poäng, hon segrade också i finalen.

I veteranklasserna var Raimo Laine, RS tvåa i H60 på luftpistol med 357 poäng, I klassen A75 på luftgevär var Kauko Kaartinen, RS trea med 363,6 poäng.

Hyvärinen etta i Eskilstuna

RS:s Niklas Hyvärinen och Krister Holmberg tävlade samtidigt i Eskilstuna, Sverige på 10 meter rörligt mål. I den högklassiga tävlingen deltog svenska och finländska toppen.

Hyvärinen tog en fin seger på normalloppet. I grundserien var Hyvärinen bäst med 578 poäng och sedan blev det två jämna kamper mot sommarens svenska VM-medaljörer i medaljmatcherna. Först slog Hyvärinen ut Emil Martinsson och i finalen fick Jesper Nyberg uppleva Hyvärinens storform. Krister Holmberg var femma med 567 poäng.

På blandloppet var Holmberg fyra när han sköt 381 poäng. Etta var landsmannen Heikki Lähdekorpi när han sköt 388 poäng. Svenskarna Jesper Nyberg och Niklas Bergström var tvåa och trea med 387 respektive 386 poäng. Hyvärinen var sexa med 374 poäng.

Mer läsning