Raseborgsinstitutet såldes igen

Raseborgsinstitutet i Karis har sålts igen, skriver Etelä-Uusimaa. År 2012 kostade stället 4 miljoner. Nu gick det under klubban för drygt 320 000 euro. Köparens namn är inte offentligt.

Ytterligare en tur kring det så kallade Raseborgsinstitutet på Källträsksvägen i Karis har dansats. I måndags avslutades den nätauktion som Utsökningsverket i Västra Nyland utannonserade i mitten av januari.

Fastigheten såldes nu för 326 500 euro. Det var det högsta av över 450 bud från 16 budgivare.

Då stället var till salu i fjol somras var det högsta budet 406 500 euro, men köpet verkställdes av någon anledning aldrig.

JHL sålde, sedan gick det utför

Institutet togs i bruk i maj 1963 då dåvarande Kommunsektorns fackförbund, KAT, höll sin första kurs på platsen. I november 2012 beslöt styrelsen för Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena, JHL, att kursgården skulle säljas. I juni 2013 ordnade förbundet sin sista kurs på stället.

Ny ägare var it-företagaren Arto Bomans fastighetsföretag Kultainen Tammi som betalade fyra miljoner euro för fastigheten. Företaget bytte senare namn till Raseborg Resort.

Meningen var att utveckla stället till ett lyxigt semesterboende. Av det blev inget. I stället hyrdes platsen ut till Röda Korset som flyktingförläggning 2015. Flyktingförläggningen stängdes i september 2016 och i slutet av samma år försattes Raseborg Resort i konkurs.