Raseborgs å fick mer pengar – ny projektchef sökes

Raseborgs å-projekt har beviljats nästan 164 000 euro i tilläggsfinansiering av Nylands NTM-central. Bild: Johanna Lemström

Projektet Raseborgs å har fått tilläggsfinansiering från statligt håll för åren 2020–2021.

Nylands NTM-central har beviljat projektet Raseborgs å finansiering för år 2021. Det noterade stadens miljö- och byggnadsnämnd på sitt möte i onsdags.

NTM-centralen beviljade nu 163 800 euro och pengarna kan användas delvis redan i år. Tilläggsfinansieringen innebär att projektet kan fortsätta ytterligare ett år efter att den i kraft varande projekttiden tar slut vid årsskiftet.

Projektchef Minttu Peuraniemi har fått nytt jobb inom Raseborgs stads planläggning, men fortsätter på deltid med å-projektet tills en ny projektchef hittats och kommit in i projektet. Bild: Karin Holmberg

Nuvarande projektchefen Minttu Peuraniemi har fått nytt jobb inom stadens planläggning, men kommer jobba deltid med det tills man hittat en ny projektchef för Raseborgs å.

– Vi hoppas hitta någon som kan börja jobba med projektet redan i höst, säger hon.

Projektet står dock inte stilla under sommaren. Härnäst ska bottentrösklar anläggas i Grabbacka och Malmkulla.

Projektet med att dika ån kommer förmodligen att förskjutas till nästa år. Åns fåra får i samband med det översvämningsterrasser.

Mer läsning