Raseborg stad hissar regnbågsflaggan under årets Pride

Dags igen. För några år sedan ordnades Raseborg Pride i Ekenäs, nu är det dags igen. Bild: VN/Arkiv

Den 7 september ordnas Raseborg Pride för fjärde gången och efter en paus på tre ordnas det hela i Ekenäs. I vanlig ordning börjar dagen med en parad

I år har också stadsfullmäktige i Raseborg beslutat att hissa regnbågsflaggan när det är dags för Pride. I ett pressmeddelande från arrangörerna konstateras att staden visar sitt stöd för ett viktigt evenemang genom att hissa regnbågsflaggan. Dessutom lyfts det fram att Pride står för mänskliga rättigheter och flaggningen stöder även mångfalden i Raseborg.

Temat för årets Pride är detsamma som Finland använde när landet firade 100 år för några år sedan – tillsammans. Arrangörerna påpekar att temat dels syftar på att Raseborg firar 10 år, dels syftar det på att lyfta mångfalden i samhället där man tillsammans kan skapa en atmosfär som möjliggör att alla kan vara sig själva och vara en del av en större helhet.

Under de senaste åren har Raseborg Pride arrangerats i Karis, men nu återvänder evenemanget alltså till Ekenäs. Programmet kommer ändå inte att skilja sig särskilt mycket från tidigare. Även i år innehåller dagen en mångsidig blandning av musik, dans, tal och program för alla. Dagen avslutas med en kvällsfest i centrala Ekenäs.

Mer läsning