Raseborg Pride i Karis

Bild: Mostphotos

Den 1 september i år ordnas Raseborg Pride för tredje året i rad. Festivalen inleds med en parad från Karis svenska högstadium och avslutas vid restaurang Köttkontrollen. Festivalen har ett tätt samarbete med Köttkontrollen, vilket är nytt för i år.

På parkfesten vid Köttkontrollen kommer Tika Sevón Liljegren, vinnare av X Factor 2018, uppträda. Andra artister som kommer att stå på scenen är Jukka Poika och Robin Hund & Hans glada orkester. För barnen uppträder magikern Tobias Campoverde, diaboloartisten Jan Himself och streetkonstnären Dan Marqués. Barnunderhållningen ordnas i samarbete med Luckan i Raseborg. Paula Ikonen fungerar som evenemangskoordinator.

En tvåspråkig regnbågsmässa ordnas precis som förra året i samarbete med Karis-Pojo svenska församling och Raseborgs finska församling, Familjerådgivningscentralen Raseborg, Sjundå finska församling, Lojo församling och Tulkaa kaikki Raaseporiin.

Det ordnas en gratis bioföreställning av filmen Minä, Simon på Bio Pallas. Kvällsfesten ordnas på Art Café Serendipity med bandet Tyrannosaurus Sex och akustiska duon S&M: Santtu & Mikko på scen. Man kan även delta i Rottanaamarainbowbingo på kvällsfesten.

Mer läsning