Raseborg får egen pokertävling

Samarbete. Petteri Pasanen, Linda Hellström-Pasanen, Tony Hellström, Carina Sontag, Olli Torres, Fredrik Kevin och Jan-Olof Björkqvist skapar tillsammans Skärgårdens sökö-race. Bild: Arkiv

Samla spelkort i samband med restaurangbesök och hoppas på att lyckan är på din sida. Med korten du fått ska du sedan försöka vinna skärgårdens egen sökö-tävling.

I augusti i år kommer fem restauranger i Raseborg att samarbeta för att skapa Skärgårdens Sökö-race. Sökö är en sorts pokerspel och evenemanget går ut på att man ska besöka alla fem restauranger för att samla spelkort till spelet som går av stapeln på forneldarnas natt den 25 augusti.

– På varje restaurang man besöker får man ett kuvert med ett spelkort i, kuvertet får inte öppnas före forneldarnas natt, säger Tony Hellström på Kopparöl som är en av restaurangerna.

De som har besökt alla restauranger och har fem kuvert kan delta i spelet som ordnas klockan 17 på forneldarnas natt. Det är gratis att delta och den som vinner får ett presentkort på 50 euro till alla fem restauranger.

– Tanken är att skapa ett bättre samarbete mellan restaurangerna och få människor att åka ut och röra sig mera med sina båtar, säger Hellström.

Alla restaurangerna som är med i evenemanget ligger lättåtkomligt vid havet och tanken är deltagarna ska åka runt med båt till de olika ställena och då få kuverten. Hellström funderade på konceptet redan då han drev restaurang i Finby.

– Här samlade vi ihop några restauranger och förverkligade evenemanget på ett lite annorlunda sätt, säger Hellström. Det var lättare här eftersom det finns flera restauranger, nästa år hoppas vi att engagera ännu fler restauranger.

Man kan besöka restaurangerna och samla kort under perioden 1-25.8 och evenemanget rekommenderas för alla, sommargäster som ortsbor.

– I barnfamiljer kan det ju göras till en trevlig utflykt att besöka ställena, säger Hellström.

De restauranger som är med är Kopparöl, Magasinet i Barösund, Predium, 5 Knivar och Bossa Nova.