Rangers gav Knights en lektion

Det var en enorm klasskillnad i fredagens division 2-match i innebandy i Påminne. Hemmalaget FBC Raseborg Knights blev helt utspelat mot suveräna serieledaren Rangers från Kyrkslätt. Slutresultatet 1-12 ger ingen orsak till vidare spekulationer om lagens styrkeförhållanden.

Rangers spelar på fel serienivå och det ska mycket till om laget inte tar sig upp till disvision 1 nästa säsong. I sina 11 matcher i höst har laget bara tappat ett poäng och har otroliga 156-40 i målskillnad. Därför behöver inte Knights strö aska över sig själva, för dylika utklassningar råkar alla motståndare ut för.

En av Rangers många duktiga spelare är Ekenäsbördige Erik Helenius. Han gillar satsningen som Rangers gör:

– Hemligheten bakom våra framgångar är egentligen ingen hemlighet. Hårt arbete och en mycket bra juniorverksamhet har gett resultat. Jag vill inte låta nonchalant, men visst spelar vi i fel serie i år. I den här serien får vi bara ett par hårda matcher och för det mesta är vi alltför överlägsna.

– Vi satsar på den finländska cupen och för en vecka sedan slog vi ut ligalaget LASB. Nu är vi bland de åtta bästa och på torsdag möter vi Lovisa Tor i kvartsfinalen. Efter en sejour i Innebandyligan och i division 1, känns det bra att igen få representera min moderförening Rangers, säger 26-årige Erik Helenius, som flyttade från Ekenäs som 9-åring.

Imponerande lagspel

Rangers imponerade först och främst med sitt lagspel. I defensiven tog man bort alla passningsalternativ för Knights och man satte ständigt press på hemmabackarna. Då dessa inte hade någon att passa åt och då både tid och utrymme saknades, blev det många borttappade bollar.

Men inte ska backarna belastas för förlutsen, för anfallarna var alldeles för stillastående och hjälpte inte alls till med rörelse utan boll.

Framåt anföll Rangers på bred front och hade ett stort bollinnehav. Några mål kom efter riktigt läckra framspelningar till fristående spelare vid bortre stolpen.

Knights fick inte i något skede tag på spelet och lyckades egentligen inte alls sätta press på motståndarna. De få lägen som uppstod, kom efter soloprestationer. Målvaktsräddningarna 28-10 bevisar också detta faktum.

"Inget att gräma sig över"

Knights lagkapten Aki Korkiakoski var sammanbiten efter matchen, men anser att det är onödigt att gräma sig alltför mycket över storförlusten:

– Rangers är ett lag utan svagheter och nu var det vår tur att bli utspelade. Vårt fokus var eventuellt inte det bästa, för undermedvetet tänkte vi nog oss en förlust redan före matchen. Vi blev alldeles för orörliga och våra anfall resulterade ofta i att en spelare krockade med Rangers försvarsmur.

– Det är bara att glömma den här förlusten och det är onödigt att gräma sig över en match där motståndet är av alltför hög kaliber. Nu siktar vi framåt och vill avsluta höstsäsongen med en bortaseger då vi möter vår kära antagonist LoSB i Lojo. Vi har goda minnen från matcherna i Lojo och går förstås för seger, säger Aki Korkiakoski.

FBC Raseborg Knights – Rangers 1-12 (0-2, 1-5, 0-5)

FBC Raseborg Knights: Teemu Tuovinen 1+0 och Teemu Ahokas 0+1

Rangers: Mikko Ollikainen 3+0, Saku Välimäki 2+1, Erik Helenius 2+1, Kristian Karijärvi 1+2, Sami Alaluusua 1+1, Tapio Sarkkinen 0+2, Markus Fredriksson 0+2, Joel Hollfast 1+0, Ville Leskinen 1+0, Sebastian Fager-Pintilä 1+0, Tatu Kivelä 0+1 och Timo Järvenpää 0+1