Rally körs på lördag

Bild: Mostphotos

Föreningen South West Motorsport arrangerar i morgon ett rally. Cirka 130 bilar deltar.

South West Motorsport grundades år 2017. Tanken var att återuppliva rallytraditionerna i Raseborg och man har kommit bra i gång – South West Motorsport Rally, som ordnas i morgon lördag, är föreningens femte.

Rallyt är samtidigt den sjunde och sista deltävlingen i nationella R-Rallicup. Till tävlingen har man fått med totalt 133 bilar vilket med dagens mått mätt är en bra mängd.

– Serien körs för andra gången och 160 ekipage har deltagit i den. R-Rallicup är för andra året i rad den mest populära rallyserien i Finland. I fjol deltog 80 ekipage och i år har antalet fördubblats, skriver Marko Riihimäki, kontaktperson för cupen.

I tävlingen deltar många snabba förare. Mikko Haataja tillhör förhandsfavoriterna i den notade klassen, i icke notad klass rankas Arto Juolahti högt.

Rallyt inleds klockan 13.40 då första start är inprickad. Tävlingscentralen finns vid Karis ABC och till målet där väntas den första bilen cirka 18.30.

Rallyt mäter totalt 220 kilometer och har fem specialetapper på sammanlagt 43 kilometer – fyra körs på statens vägar och en på privat.

Mer läsning