Niclas Grönholm är tävlingsförare i redan tredje generationen. Medan farfar Ulf och pappa Marcus körde rally är det rallycross som blivit Niclas gren. Han tävlar i VM-serien för pappa Marcus GRX-stall och ligger för tillfället fyra i VM-tabellen då tre tävlingsveckoslut och fyra deltävlingar återstår.

Utanför rallycrossbanan är det Ingå som utgör den stabila basen i Niclas liv. Här är han född och uppvuxen och här bor han numera tillsammans med sambon Anna och 4-åriga sonen Eelis i familjens nya hus, ett bygge som kan beskrivas som en smidig process. Tomtmark fanns i närheten av föräldrarnas gård och också husleverantören var given.

– Inom familjen finns det positiv erfarenhet av Kannustalo från tidigare. Bland annat bor min mormor och morfar i ett Kannustalohus, så det kändes som ett tryggt och rätt självklart val. Av de olika husmodellerna hörde Lato 122 till dem både jag och Anna gillade och tyckte passade oss. Modellen kändes lämpligt minimalistisk och hade en layout som vi upplevde att vi inte behövde göra några ändringar på. Också inredningen följer samma minimalistisk stil och från de stora fönstren är det fin utsikt över naturen, säger Niclas Grönholm.

Nyckelfärdigt

Bild: Privat

Huset köptes nyckelfärdigt vilket innebär att alla arbeten överlämnas åt Kannustalos experter som förutom själva byggandet också ser till att tidtabell och budget håller.

– Nyckelfärdig leverans var det alternativ som passade oss bäst. Att bygga hus är ett stort projekt och man får alltid räkna med att det dyker upp små överraskningar. Tack vare Kannustalos kunniga team förlöpte ändå allting som det skulle och vi fick precis det hem vi hade drömt om, säger Niclas Grönholm.

Familjen kunde flytta in i huset våren 2020, vilket till och med var lite tidigare än ursprungligen planerat.

– Eftersom vi bodde på hyra hade vi rätt bråttom att få flytta in. Ofta drar ju byggprojekt ut på tiden, men i vårt fall gick det faktiskt att snabba upp tidtabellen med ett par månader utan att för den skull kompromissa med kvaliteten.

Värt att satsa på

Husets boyta på 121 kvadratmeter är fördelat på tre sovrum och ett stort öppet utrymme med kombinerat kök, vardagsrum och matplats.

– Det kombinerade köket och vardagsrummet är något som både Anna och jag gillar. Det ger möjlighet att hålla ett öga på Eelis samtidigt som man till exempel lagar mat.

Gårdsarbetena är ännu på hälft i väntan på att garaget ska bli färdigt. Också garagebyggnaden blir ur Kannustalos sortiment. När det gäller garaget har Niclas ändrat lite på layouten genom att byta plats för dörrarna och ta bort mellanväggar.

Förutom att vara nöjda med byggprojektet som helhet har familjen också funnit sig väl tillrätta i sitt nya hem.

– Jag tycker det är viktigt att ha ett hem man trivs i och där allting är i skick. Med tanke på all tid som där spenderas är hemmet definitivt värt att satsa på, säger Niclas Grönholm. ■

En erfaren och inhemsk hustillverkare. Kannustalo är ett 50-årigt familjeföretag med rötterna i orten Kannus i Mellersta Österbotten. Det finns omkring 8 000 Kannustalo-hus runt om i Finland.

Branschens toppnamn till din tjänst. Bland Kannustalos anställda och samarbetspartners finns några av branschens bästa arkitekter, inredningsplanerare, materialleverantörer, byggare och försäljare.

Marknadens bästa hus-modeller. Av de traditionella husmodellerna har Rauhala, Aurora och Vihervaara blivit framröstade som ”Bästa hus” av bostadsmässans besökare. Harmaja och Lato charmar med sitt moderna utseende.

Bevisligen omtyckt och ansett. Enligt undersökningen som informationstjänstföretaget Rakennustutkimus RTS (Bygg-info) låtit göra är Kannustalo Finlands mest pålitliga husfabrikant. Också Kannustalo-husens utseende, kvalitet och utrymmeslösningar får beröm.

Bra återförsäljningsvärde. Kannustalo- husen byggs med stort kunnande och av material av hög kvalitet vilket bidrar till att göra dem eftertraktade på bostadsmarknaden.