Puputti löpte bra trots kylan

Först i mål. Tuomas Puputti korsade mållinjen först i B-heatet på 800 meter. Bild: Daniel Byskata

IF Raseborgs Tuomas Puputti vann B-heatet när herrarna löpte 800 meter i Kuortane. Puputtis tid blev 1.55,29, en bit ifrån det egna personliga rekordet.

Midsommarvädret visade sig inte från sin bästa sida i Kuortane. Visserligen hade regnet upphört lagom till tävlingsstarten, men kylan var påtaglig. Tuomas Puputti vittnade också om att det påverkade utförandet.

– Framför allt var jag tvungen att fokusera mycket på uppvärmningen. Det var verkligen kallt i dag.

Han tävlade alltså nu i B-heatet och det var 20-årige Puputti som korsade mållinjen först. Klockan stannade på 1.55,29 – Puputtis personliga rekord är 1.55,03.

Själv säger Puputti att hans målsättning var en heatsseger, med andra ord uppnådde han vad han ville.

– Det känns bra just nu och det beror på att jag den här säsongen i huvudsak har fokuserat på löpningen. Tidigare har det varit mycket orientering på våren och löpträningen har blivit lidande. Därför har också formen infunnit sig senare.

FM-final

Puputti har inlett utomhussäsongen med att löpa 1.56,79 i Helsingfors och 1.55,05 i Karis. Och får man tro honom kommer det att gå ännu snabbare i fortsättningen Förhoppningsvis slår han sitt personliga rekord från 2016.

– Visst hoppas jag på en tid som börjar på 1.54. Till sommarens höjdpunkter hör mitt egna FM, men också utomhus-FM i Jyväskylä. Där är en finalplats min målsättning.