Prova på olika bollsporter under sportlovet

Raseborg bollklubb ordnar i samarbete med Motionslagret en bollskola för barn i lågstadieåldern under nästa vecka. Man får testa på handboll, innebandy och futsal.

Nästa måndag är det dags för bollskola i Ekenäs bollhall. RBK ordnar då i samarbete med Motionslagret i Ekenäs en bollskola.

– Den är till för barn i åldern mellan årskurs 1 och 6. Samtidigt gäller det inte endast Ekenäsbor, redan nu har vi en anmäld från Hangö. Inte är det heller enbart ett svenskspråkigt evenemang, utan alla är välkomna, säger Peter Lindholm från RBK.

Skolan inleds på måndag med handboll, på tisdag är det innebandy och på onsdag är det futsal som gäller.

Programmet börjar klockan nio på morgonen alla tre dagar. De två inledande timmarna går tränarna igenom grunderna. Klockan 11–12 är det matpaus.

– Och på eftermiddagen blir det sedan spel på ett lekfullt sätt, säger Robert Fredriksson från Motionslagret.

Alla tre dagar avslutas kring klockan 14. Anmälningar tas emot av Robert Fredriksson och Peter Lindholm. Det kommer att finnas utrustning på plats, så man behöver endast ta med ändamålsenliga kläder. Däremot får man gärna ta med en egen innebandyklubba, om möjligt.

Olika tränare

De tre olika dagarna kommer att ledas av tre olika tränare. Herrtränaren för Sjundeå IF:s lag i FM-ligan, Kaj Hagman tar hand om handbollen. Han tränar också Ekenäs IF:s juniorer. Henri Hallgren leder innebandyn, medan Paulo "Pinduca" Pimentel ansvarar för futsaldagen.

Han har bland annat tränat Ekenäs SC:s ligalag i futsal.

– Tanken med det här är att erbjuda barnen någonting att göra på sportlovet. Alla har inte föräldrar som är lediga då, så det här är ett bra sätt att utöva idrott i en trivsam miljö, säger Robert Fredriksson.