Premiär för vår podcast – lyssna på världens första Västispodd här!

Johanna Lemström och Mira Strandberg är era värdinnor i poddvärlden den här veckan då världens första avsnitt av Västispodden sänds! Bild: Thomas Sundström

Hej och välkomna till Västispodden! Här samlar vi veckans viktigaste nyheter på cirka fem minuter. Så inleds världens allra första Västispodd – den går live i dag, häng med!

På publikens begäran testar Västra Nyland en ny form av rapportering – i poddform. Det vill säga en kort sändning på webben där vi sammanfattar nyhetsveckan som gått eller lyfter något som sysselsatt oss litet extra mycket den gångna veckan.

Ibland kanske vi bläddrar i veckans nummer av Västra Nyland och läser direkt från tidningen, andra gånger filosoferar vi mera fritt. Ni lyssnare och läsare är hjärtligt välkomna med önskemål om vad ni vill att vi ska prata om.

– Det är jätteroligt att prova på ett nytt grepp att presentera och prata nyheter, säger Johanna Lemström, reporter huvudsakligen i Raseborg.

Hon och Mira Strandberg – med ansvar för kulturen, Ingå och Sjundeå – håller i mikrofonen den här gången, nästa vecka kan det vara andra konstellationer. Meningen är att ni ska få en poddsändning serverad varje fredag – vid behov någon gång däremellan.

I det här avsnittet får ni bland annat ta del av våra funderingar om Raseborgs sjukhus som varit på allas läppar i hela Västnyland den här veckan – inte minst då det i går på förmiddagen kom meddelande om att stödmanifestationen som skulle ordnas på söndag ställs in.

– Jag har jobbat mycket med olika texter om Raseborgs sjukhus och därför ligger det förstås överst i min tankevärld. Jag har slagits av hur passionerade västnylänningarna är då det gäller sjukhuset och samjouren, säger Johanna Lemström.

– Och jag som jobbar mest i Ingå och Sjundeå har den här veckan tänkt på de goda gärningar jag ofta stöter på i regionen och gärna skriver om. Den här veckan fick jag vara med när de boende på äldreboendet Villa Charlotta i Sjundeå fick fotvård tack vare pengar från Sjundeå Lions julmarknad. Det tycker jag är fint, säger Mira Strandberg.

Här kan du lyssna på det allra första avsnittet av Västispodden!