Predium Ladies Run avgörs för andra gången

Dags igen. På lördag ordnas Premium Ladies Run. I fjol deltog 147 damer i motionsloppet. Bild: Patrik Lindström

På lördag är det dags för motionsloppet Predium Ladies Run. I fjol deltog 147 damer och förhoppningsvis är intresset lika stort i år.

Damloppets start går i Predium klockan 12 på lördag och de som har tänkt anmäla sig på plats ska dyka upp senast en halv timme tidigare. Motionsföreningen Topptrim håller i trådarna för evenemanget – som ordnas i samband med Prediumdagen – och vice ordförande Ulf Heimberg är förväntansfull.

– Vi fortsätter i samma stil som för ett år sedan. Då deltog 147 damer och så klart får det gärna komma lika många igen. Men vi är förstås också nöjda om det dyker upp flera än så. I fjol var det många som anmälde sig före loppet började och vi räknar med att det också kan vara så i år. Vädret påverkar ändå ganska mycket.

Heimberg säger att rutten igen är 7,5 kilometer lång och han beskriver banan som brokig.

– Loppet avgörs på sandvägar, grusvägar och på asfalt. Däremot måste man inte springa, det går bra att promenera eller att gå med stavar. Det är också möjligt att ha med sig en barnvagn även om det kan vara aningen krävande på vissa platser.

Heimberg påpekar att alla deltagare får en medalj och dessutom går en del av deltagaravgifterna till Rosa bandet-kampanjen.

– Jämfört med i fjol har vi också utökat antalet vattenstationer längs med rutten. För ett år sedan hade vi en station, men nu kommer vi att ha två.

Mer läsning