Poliser skadade i biljakt som inleddes i Lojo

En polisbil åkte av vägen i samband med en biljakt på lördagen. Arkivbild. Bild: Jenny Blomqvist/SPT

De poliser som skadades i en biljakt på lördagskvällen svävar inte i livsfara, meddelar polisen.

En polisbil åkte av vägen i samband med en biljakt som började i Lojo och slutade i Vanda på lördagskvällen, meddelar polisen. Två poliser som befann sig i bilen skadades och har fått sjukhusvård. På söndag förmiddag meddelade polisen att deras skador inte är livshotande.

Biljakten började strax efter klockan nio på kvällen när en personbil åkte ifrån polisen. Personbilen åkte österut längs med riksväg 1 och Ring III och enligt polisen var hastigheten som mest över 230 kilometer i timmen.

Flera polispatruller jagade personbilen. Nära Korso i Vanda körde personbilen på en spikmatta som polisen lagt ut, men fortsatte trots det sin färd i några kilometer till. Därefter försökte personbilens förare fly till fots men en hundpatrull kunde till slut stoppa honom. Enligt polisen är föraren en 22-årig man.

Efter biljakten uppgav polisen att personbilens förare var efterlyst i polisens register. På söndag förmiddag meddelade polisen emellertid att det inte stämde och att mannen inte var efterlyst. Enligt polisen grundade sig den felaktiga uppfattningen att mannen var efterlyst på personbilens registeruppgifter.

Personbilens förare är gripen och misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, rattfylleri, straffbart bruk av narkotika och förande av fortskaffningsmedel utan behörighet.