Polisen haffade många fartdrullar

Bild: Arkivbild

Under veckoslutet fick sex personer som körde för fort i Västnyland sina körkort indragna. Som mest överskreds hastighetsbegränsningen med 60 kilometer i timmen.

Hettan hade ingen hämmande effekt på fortkörningen i Västnyland. På fredagskvällen åkte en 28-årig man fast för fortkörning på stamväg 51 i Kyrkslätt. Han körde 148 km/h då hastighetsbegränsningen var 100.

På lördagen åkte en 16-åring fast för att köra motorcykel trots att han bara hade ett mopedkörkort. Han körde med framhjulet i luften på Kirkniemivägen i Lojo, på ett område där det rörde sig mycket fotgängare.

På söndagskvällen åkte en 21-åring och två 20-åringar fast, även de på stamväg 51 i Kyrkslätt. 21-åringen körde 161 kilometer timmen, den ena 20-åringen 143 kilometer i timmen och den ndra 155 kilometer i timmen. Också på Åbovägen i Lojo åkte en man fast för fortkörning. En 21-åring körde 149 kilometer i timmen på ett vägavsnitt där hastighetsbegränsningen är 100.

Mannen som körde över 60 kilometer överhastighet misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten. De övriga behandlas som fall av allvarlig likgiltighet för trafiksäkerhet. Alla förare har fått körkortet indraget.