Polisen bättre än försvaret i ishockey

Gott ändamål. Polisen – i mörkare skjortor – vann lördagens välgörenhetsmatch mot försvarsmakten med 7–4. Bild: Thomas Sundström

Det blev en seger för polisen i lördagens välgörenhetsmatch mot Försvarsmakten i ishallen i Karis. Segern skrevs till 7–4 (1–1).

Polisernas västnyländska hockeylag och försvarsmakten möttes nu i en ishockeymatch där Intäkterna från matchen gick till föreningen De Utvecklingsstördas Väl. Under evenemanget lottades också en autografförsedd landslagströja anno 2014 ut.

– Vi grundade ett hockeylag för poliserna i Raseborg och Lojo i höstas. Vi spelade träningsmatcher mot Försvarsmakten och någon fick en idé om en välgörenhetsmatch. Traditionellt har vi spelat en fotbollsmatch mot taxichaufförerna varje sommar.

– Nu tänkte vi fortsätta traditionen med en lite mer fartfylld vintergren. Försvarsmakten var genast med på noterna, sade Teppo Kainulainen som spelar i polisernas lag och är en av dem som håller i trådarna för evenemanget inför matchen.

Matchen spelade med amatörregler vilket betyder att tacklingar och slagskott är förbjudna.

Matchen blev ändå jämn, men i slutet kunde polisen gå loss och vann med 7–4.

För polisen gjorde Janne Vuorela tre mål och Markus Ramstedt två. Övriga målskyttar var var Mikko Sainio och Janne Kuparinen.

Försvarets mål gjordes av Jarno Ylitalo (2), samt Topi Rosendahl och Alexander Andersson.

Mer läsning