Podden: Corona dominerar nyhetsflödet

I veckans poddavsnitt pratar Johanna Lemström (bilden) och Charlotta Svenskberg bland annat om den senaste utvecklingen på coronafronten. Bild:

I veckans avsnitt av Västispodden pratar Charlotta Svenskberg och Johanna Lemström om den senaste utvecklingen på coronafronten. Men också om vad helgen för med sig.

Det går inte en dag utan nyheter om coronaviruset. Därför tar veckans poddavsnitt avstamp i coronaläget i Västnyland.

– Smittan kryper ju allt närmare nu, den andra vågen är här sägs det. I måndags infördes munskydd i skolor på andra stadiet i Raseborg. Och i veckan skrev Nylands brigad på Twitter om ett sjätte fall bland beväringarna i Dragsvik. I går kom det dessutom uppgifter om ett fall på en restaurang i Ekenäs, säger Johanna Lemström.

– Ja, det gäller restaurang Höijers i Ekenäs. I torsdags tog Institutet för hälsa och välfärd kontakt med restaurangen för att meddela att en person som testat positivt för covid-19 hade besökt restaurangen torsdagen den 8 oktober mellan klockan 19 och 22, säger Charlotta Svenskberg som kollade upp nyheten.

Restaurangen stängde genast och är stängd tillsvidare och tre i personalen tog coronatest. Raseborgs stad meddelade att de som besökt restaurangen den här kvällen ska kontakta stadens smittskyddsteam.

– Och det här är bara ett av alla potentiella ställen personen besökt innan hen insjuknade, säger Charlotta Svenskberg.

– Det är en litet skrämmande tanke. Jag måste säga att jag är imponerad över hur myndigheterna spårar smitta, det är litet spännande, litet som en detektivs arbete kanske, säger Johanna Lemström.

I veckans poddavsnitt avslöjar Charlotta och Johanna också litet om sina helgplaner. I dem ingår både spårning med en halvt år gammal valp och vitlöksodling.

Här kan du lyssna på poddens 21:a avsnitt: