Två personer omkom i krock med långtradare

En personbil frontalkrockade med en långtradare vid 11.20-tiden i förmiddags. Två äldre personer i personbilen omkom. Bild: Linus Westerlund

Två äldre personer omkom i en kollision mellan en personbil och en långtradare på väg 51 tidigare i dag. Ytterligare en personbil var inblandad i olyckan.

Ungefär klockan 11.20 i dag inträffade en kollision på väg 51, Ingåvägen, i närheten av korsningen till riksväg 25. Det var en långtradare och en personbil som kolliderade.

– Två äldre personer i bilen omkom, säger polisens jourhavande utredningsledare Petteri Hyytiäinen.

En andra personbil har också varit inblandad i olyckan. Den bilen kom körande efter personbilen som krockade med långtradaren och har enligt Hyytiäinen förmodligen väjt varpå den landade på taket i dikesbranten.

– Personerna i den bilen klarade sig oskadda och kunde fortsätta sin färd efter en stund, uppger han.

Också långtradarchauffören klarade sig oskadd ur olyckan.

Långtradaren körde längs väg 51 från Karishållet, personbilen som frontalkrockade med långtradaren kom från Ingå. Bilen kom över i fel körfält.

Röjningen av olycksplatsen pågår ännu. Polisen i Västra Nyland informerar på Twitter när vägen öppnas för trafiken igen, men Petteri Hyytiäinen vid polisen uppskattar att vägen kommer vara avstängd ytterligare några timmar.

Västra Nylands polisinrättning utreder olycksorsaken.

Artikeln har uppdaterats klockan 14.45 med uppgifter om ytterligare en inbladad personbil, samt 15.30 med uppgifter om att två personer omkom i olyckan.

Mer läsning