Person befarades ha drunknat i Pumpviken, ingen hittades

Bild: VN-arkiv/Johanna Lemström

Trots en intensiv räddningsinsats med spaningar både under vattenytan och från luften hittades inte den person som befarades ha drunknat i Pumpviken i Karis i går kväll.

Strax efter klockan 18 på onsdagskvällen fick Räddningsverket larm om att en person försvunnit under vattenytan i Pumpviken i centrum av Karis. Två personer bevittnade händelsen. Personen befarades ha drunknat.

Räddningsmyndigheter ryckte ut med flera enheter – såväl ambulans, brandbilar som polis deltog i arbetet. Dessutom var både Finnhems läkarhelikopter och gränsbevakningens helikopter på plats under räddningsinsatsen.

Trots intensiva efterspaningar med dykare i vattnet och helikopter som spanade från luften hittades ingen i vattnet.

Räddningsuppdraget avslutades som resultatlöst drygt två timmar senare.

Det är nu polisen som utreder fallet. Kriminalkommissarie Mats Sjöholm vid Raseborgspolisen säger att man vet vem den saknade personen är.

– Det är en man född i mitten av 1990-talet. Vi utesluter inte att han kanske tagit sig upp på land utan att de två ögonvittnena råkat se det.

I det här skedet söker man inte längre efter mannen i Pumpviken.

– Den blev så pass noga genomsökt på onsdagskvällen. Vi försöker i stället få tag på mannen per telefon och eventuellt på ställen där vi vet att han brukat vistas, säger Sjöholm.

Mer läsning