Park öppnar med nya innehavare

Nya krögare. Park öppnar med nya innehavare. Bild: VN-arkiv/Susan Stenström

Lagom till midsommar slår restaurang Park upp sina dörrar för säsongen med Jessica Zienkiewicz och Maarjaliis Türk vid rodret. De tänker inte uppfinna hjulet på nytt, utan håller fast vid gamla traditioner.

För några månader sedan öppnade de restaurang Bistro Allé på Boulevarden, nu tar de över Park invid Casinoparken. Jessica Zienkiewicz och Maarjaliis Türk håller högt tempo och ser fram emot en intressant sommar. Förra veckans tisdag undertecknade de kontrakt för Park.

– Det kom på litet snabbt, men jag ser det som ett spännande projekt, säger Zienkiewicz och tillägger att de gjort en lönsamhetsberäkning som visar att tilltaget inte torde medföra några större risker, utan snarast komplettera det de redan gör.

Förra innehavaren, Mikko Nippala, bestämde sig rätt sent för att inte fortsätta driva Park, trots att han har ett kontrakt med staden som fortgår fram till år 2020. Zienkiewicz fick nys om läget, kontaktade staden och anmälde sitt intresse. Zienkiewicz och Türk har nu ett andrahandskontrakt med Nippala för denna säsong, ett avtal som går ut i slutet av oktober.

– Det blev en nödlösning för den här säsongen för att alls hinna öppna och komma i gång med verksamheten, säger Zienkiewicz.

Samma koncept

Park öppnar för säsongen på midsommaraftonen och på midsommardagen utlovas en stor grillfest. Tjejerna tycker att Park har ett inkört koncept med en trogen kundkrets och att det därför inte finns någon anledning att göra några stora förändringar.

– Vi håller fast vid traditionen med grillfest på torsdagar. Det som eventuellt faller bort är den levande musiken, av ekonomiska orsaker. Vi är inte villiga att göra några stora satsningar på ett så här kort kontrakt.

Zienkiewicz utesluter trots allt inte att det kan bli något enskilt uppträdande, men att all energi just nu går åt till att öppna för säsongen. Mat utlovas också, trots att stället saknar ett egentligt kök. På menyn kommer att finnas sallader, wraps och panini.

Hur ska ni orka med två öppningar inom loppet av bara några månader?

– Vi har en bra personal, där nästan alla har branscherfarenhet från tidigare, svarar Zienkiewicz.

Mer läsning