Ovillkorligt fängelse för upprepat knarkbrott

Alkoholpåverkad och drogad körde mannen en skåpbil i filen för motsatt trafik och slutligen av vägen. Nu har han dömts för flera brott.

En 36-årig man har dömts till fängelse för fem brott som begicks i Ingå i december. Mannen hade då olovligt kört i väg med en skåpbil och kört den längs stamväg 51. Mannen var alkoholpåverkad, hans blod innehöll 0,71 promille alkohol. Dessutom hade han använt narkotika och hans blod uppvisade spår av amfetamin och kokain.

I det alkohol- och drogpåverkade tillståndet körde mannen oväntat över i fel fil, så att en mötande bil var tvungen att väja för att undgå en kollision. Slutligen körde mannen skåpbilen av vägen. Mannen har under förundervisningen sagt att han inte har något minne av händelserna men att han godkänner det vittnena har sagt om händelseförloppet.

Däremot bestrider han att han använt droger, utan säger att han hade varit på en fest där han kan ha blivit drogat utan att veta om det.

Mannen har tidigare dömts till villkorligt fängelse för narkotikabrott och de nu aktuella brotten har utförts under den prövotiden för den villkorliga domen. Därför måste mannen nu tjäna två månader av den villkorliga domen som ovillkorligt fängelse. Den totala domen för mannen blir tre månaders ovillkorligt fängelse för olovlig användning av fordon, rattfylleri, narkotikabrott och grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Dessutom försätts han i körförbud till november.