ÖSK tävlade med framgång

Saimi Lupala tävlade i helgen. Bild: Jesper Sundström

I helgen deltog Österby SK:s Saimi Lupala, Väinö Lupala och Selma Lupala i två skidskyttetävlingar. Problem med tidtagningen båda dagarna, gjorde att resultaten ändrades efterhand.

Helgens första tävling gick av stapeln i lördags och då höll man till i Iisvei. Där tog Selma Lupala en seger i klassen F13, medan Saimi Lupala blev femte i F15.

– Men tidtagningen lämnade mycket att önska och det gjorde att resultaten var oklara länge. Till exempel vet vi ännu inte vilken Väinö Lupalas slutliga placering blev, säger tränaren Terttu Augustsson.

Ett dygn senare skedde samma sak i S:t Michel. Någonting som betydde att Saimi Lupala föll från tredje till femte i resultatlistan.

– Och hur det kunde gå till förstår jag inte. Arrangörerna hade verkligen svårt att få allting att fungera och hade heller inte reglerna under kontroll, säger Augustsson

Selma Lupala blev tvåa i sin klass, medan Väinö Lupala kom in som fjärde.

– Som helhet gjorde alla tre bra i från sig och skyttet fungerade. Saimi och Selma noterades för en respektive tre bommar, säger Augustsson.

Redan nästa helg är det dags igen, då Lapua cup fortsätter i Kauhajoki och Jalasjärvi. Också de tävlingar som ÖSK nu deltog i, ingår i cupen.

– Någonting som betyder att vi inte deltar i vårt egna Österbylopp. Men i det här skedet är de nationella tävlingarna viktigare, säger Terttu Augustsson.

Mer läsning