Oro i Källhagens skola då elev fiskade följare

Eleverna i Källhagens skola kommer från Lojo, Ingå, Sjundeå och Vichtis. Bild: Lina Enlund

En elev vid Källhagens skola i Virkby i Lojo orsakade stor oro då hen skrev på sociala medier att hen skulle skaffa sig patroner till ett vapen.

Polisinrättningen i Västra Nyland fick i går torsdag en anmälan från Källhagens om att en elev skrivit meddelanden om att hen skulle skaffa patroner till ett vapen. Polisen fick tag på eleven som skrivit meddelandena och pratade med eleven. Polisen letade också efter patroner, men fann inga.

Det har framkommit att det från elevens sida endast handlade om att få uppmärksamhet och skaffa följare på sociala medier. Eleven har inte på riktigt försökt skaffa patroner.

Från skolans sida meddelade man om händelsen till föräldrarna via Wilma-systemet genast i går. Händelsen förorsakade oro och ryktesspridning, mängder av föräldrar kontaktade skolan.

Polisen vill nu lugna alla och betonar att händelsen är uppklarad och att ingen fara finns. Polisens undersökning fortsätter i samarbete med barnskyddsmyndigheterna.

Källhagens skola ger grundläggande utbildning i årskurserna 7–9. Skolans undervisningsspråk är svenska. Eleverna kommer från Lojo och de omkringliggande kommunerna, främst Ingå, Sjundeå och Vichtis.