Oliver Helander tog sig inte vidare från spjutkvalet

Ingen final. Precis som i friidrotts-EM för ett år sedan tog Oliver Helanders VM slut i kvalet. Bild: Lina Enlund

IF Raseborgs Oliver Helander klarade inte av att ta sig till söndagens VM-final i spjut. Hans längsta kast mätte 80,36 meter.

På lördagskvällen var det dags för spjutkval i friidrotts-VM i Qatar. IF Raseborgs Oliver Helander kastade i den andra kvalgruppen, men han tog sig inte vidare till finalen. Helanders längsta kast mätte 80,36 meter.

– Det var osäkert i dag och rent tekniskt var det ett dåligt utförande. Det grämer att det gick så här, men jag hoppas att det går bättre i OS nästa sommar, säger Helander i Yles TV-sändning.

För att ta sig till final hade det krävts ytterligare två meter av Helander. Inte heller Antti Ruuskanen tog sig vidare från kvalet. Hans längsta kast mätte 75,05 meter. Söndagens final kommer endast att ha en finländsk deltagare, men det satt långt inne. Till slut stod det ändå klart att Lassi Etelätalos 82,26 meter räckte till en finalplats.

Kvalet vanns av Tysklands Johannes Vetter som kastade 89,35 meter. Esten Magnus Kirt kastade 88,36 meter och det var kvalets nästlängsta kast.

Mer läsning