Öl och tobak stals i kiosk i Hangö

Natten till torsdagen bröt sig två män in i R-kiosken i Hangö. De stal stora mängder öl och tobak.

Det var vid 1.30-tiden natten till torsdagen som Nödcentralen larmades om att ett inbrott pågick i R-kiosken i Hangö. Enligt anmälan var gärningsmännen fortfarande inne i kiosken.

En väktare var först på plats. Väktaren kände igen den ena gärningsmannen och kunde visa polisen åt vilket håll tjuvarna avlägsnade sig med sitt stöldgods.

Båda greps

På basis av material från övervakningskamerorna kunde polisen identifiera den andra gärningsmannen. Polisen påträffade honom strax därefter i trapphuset till ett höghus. Han hade en stor mängd oöppnade tobaksprodukter med sig.

Den andra misstänkte hittades i en lägenhet i samma hus, där han låtsades att han sov. I lägenheten fanns mängder av öl som misstänks ha stulits vid inbrottet. Båda männen greps av polisen.

Inne i brottsspiral

Polisen har gjort en häktningsframställan för den ena mannens del. Ärendet kommer att behandlas på fredag i Västra Nylands tingsrätt. Den här mannen, född 1992, har upprepade gånger gjort sig skyldig till nya brott och polisen anser att han är inne i en så kallad brottsspiral.

Den andra mannen är född 1971 och bosatt i Hangö. Också den yngre mannen har starka kopplingar till Hangö, men är bosatt på annan ort för tillfället.

Mer läsning