OK Raseborg arrangerar tävling i Bromarv

 på söndag

Bild: Arkiv/Mikael Grönroos

På söndagen arrangerar OK Raseborg sin traditionella vårtävling i Bromarv, med Bromarv sportplan som tävlingscentral. Terrängen är ny för samtliga tävlande då det inte arrangerats orienteringstävlingar i Bromarv tidigare i modern tid.

Då anmälningstiden gick ut på tisdag kväll hade 247 orienterare anmält sig till tävlingen och det motsvarar rätt långt det tävlingsledaren Jan Lång hade förväntat sig.

– Tävlingar tidigare på våren kan samla större startfält, men ser man på övriga mindre nationella tävlingar denna årstid så är det rätt vanligt med 200-300 deltagare, säger han.

I herrarnas huvudklass deltar 18 löpare medan damernas motsvarande har nio anmälda, de största klasserna är H65 och H70 med 25 deltagare. I de äldre juniorklasserna är startfälten väldigt små då det samtidigt arrangeras uttagningstävlingar till Junior-VM och EM på annat håll. Ypperlig tävlingscentral

Tävlingscentralen vid Bromarv sportplan är ypperlig för ett evenemang av denna typ och terrängen är också lämplig för alla åldrar, med stigar närmast centralen för de yngsta och mera krävande partier för de längre banorna. Tävlingsledaren Jan Lång är nöjd med hur arrangemangen framskridit och säger att allt ser bra ut för tillfället.

– Markägarna har ställt sig positiva till arrangemanget, vilket vi naturligtvis är väldigt tacksamma för och om man bortser från den sena våren vilket gjorde att vi var tvungna att flytta tävlingen från vårt ursprungliga datum så har nog allt gått enligt planerna, säger han. Det lovas fint väder till söndagen och inom OK Raseborg hoppas man på att en hel del publik också dyker upp vid Bromarv sportplan då tävlingarna inleds klockan 11. För dem som inte deltar i tävlingen finns det också möjlighet till motionsorientering med start mellan kl. 11 och 13.