Också Raseborg erbjuder skollunch

De familjer i Raseborg som av ekonomiska skäl behöver skollunch kan få den hemlevererad, meddelar staden. Bild: Arkiv

Nu erbjuder också Raseborg skollunch till familjer med barn som studerar på distans. Hangö fattade ett motsvarande beslut förra veckan.

Raseborg tar modell efter bland annat Hangö och börjar med hemleverans av skullunch till familjer som behöver den nu då närundervisningen är satt på paus för de flesta.

– Eftersom vi för tillfället inte kan erbjuda lunch i skolan, har vi ordnat så att familjer som av ekonomiska skäl behöver skollunchen kan få den hemlevererad, säger bildningsdirektör Tina Nordman.

De som behöver skollunch ska kontakta stadens barn- och familjetjänster på journummer 040 586 5631. Familjecentret hjälper också med andra utmaningar som kan uppstå i en barnfamilj, också under normala förhållanden. Kontaktuppgifter finns på stadens hemsida.

– Många familjer har det ekonomiskt svårt under dessa tider och att skolmaten nu uteblir gör inte situationen lättare, säger socialarbetare Marina Järviö vid stadens familjecenter.

Brev skickas ut

På torsdag får alla raseborgare dessutom ett brev från staden. Brevet innehåller en kort beskrivning om coronaviruset och dess symtom samt viktiga telefonnummer och råd.

– Vi ville ha kontakt med så många raseborgare som möjligt och berätta om den service staden erbjuder, därför skickas brevet hem till alla raseborgare, säger stadsdirektör Ragnar Lundqvist.

Han säger att man från stadens sida hoppas att invånarna modigt tar kontakt om man behöver hjälp. Dessutom slår han ett slag för de digitala tjänsterna som staden erbjuder, som till exempel bibliotekens digitala samlingar.

70-plussare rings upp

Staden planerar också en samtalsrunda till alla invånare som är 70 år eller äldre. Staden vill ta reda på hur seniorerna mår och om man behöver hjälp med vardagliga sysslor. Samtidigt berättar man om stadens service, bland annat matinköpstjänsten.

Samtalsrundan kör i gång då alla detaljer klarnat och man samlat nödvändiga kontaktuppgifter.

Mer läsning