Oavgjort för EIF: "Det var säsongens bästa match"

Oavgjort. Mimmi Björklund gjorde ett EIF-mål när det blev 2–2 mot FC Espoo/2. Bild: Thomas Sundström

Sent på onsdag kväll spelade Ekenäs IF 2–2 på bortaplan mot FC Espoo/2 i division 3. Det oavgjorda resultatet till trots var EIF-tränaren Marco Werner nöjd

– Det var säsongens bästa match. Farten var hög och detsamma gällde intensiteten i närkamperna. Jag är verkligen nöjd med lagets insats.

Så säger Marco Werner några minuter efter att hans lag har spelat 2–2 mot FC Espoo/2. I paus var ställningen 1–1. I förra omgången åkte EIF på en snöplig hemmaförlust mot HIFK/Stadin Mimmit men på onsdagskvällen var prestation betydligt bättre.

– Nivån var en helt annan i dag och spelar vi så här i fortsättningen har vi bra chanser, säger Werner.

EIF:s mål gjordes av Mimmi Björklund och Rebecka Mannström, den senare av de två spelade dessutom sin sista match i EIF-skjortan. Åtminstone för den här gången. Orsaken är att Mannström skall flytta till Örebro för att börja på ett idrottsgymnasium.

Segern var EIF:s nionde för säsongen och laget har 31 poäng. Följande match spelas på onsdag kväll och då kommer topplaget FCFJ till Ekenäs. FCFJ har 28 poäng men spelar en match på fredag kväll.

– Även om vi hade chanser att göra ett tredje mål så är jag nöjd med det här. Resultatet var rättvist. Dessutom var det bra att vi fick en sådan här match innan vi skall möta FCFJ, säger Marco Werner.

EIF:s startelva: Jenni Möller; Emma Westerdahl, Josefine Sundqvist, Jill Illman, Felicia Gröning; Victoria Sundblom, Saana Laine, Znar Isamelsson, Janina Broman; Mimmi Björklund, Jennifer Launokorpi

Mer läsning