Nyttig lektion för HIK

HIK och Linus Sandblom fick ge sig i hemmahallen. Cocks med Bojan Zupanjac vann med 29–13. Bild: Kenth Österberg

Det gick precis som väntat när topplaget Cocks och kölaget HIK möttes i herrhandbollens FM-liga i Hangö på lördagen. Cocks vann med klara 29–13, men HIK gjorde det bästa möjliga av situationen.

– Vi gjorde vad vi kunde. Vi möter ett riktigt bra lag och det märktes, men en hel del av det vi kommit överens om kunde vi genomföra, sade HIK-tränaren Petter Forsström efteråt.

Samtidigt var det förstås ingen fråga om saken. Från 2–2 gick Cocks anfört av Teemu Tamminen sin egen väg och anföll på bred front.

Cocks vann nu med 29–13 och tog sin andra klara seger på lika många dagar. I fredags vann man borta över Åbo IFK med 37–20.

Effektiv duo

I HIK var det mera tunt i anfallet. Oliver Nordlund och Romeo Nyberg stod för 11 av de 13 hemmamålen och inte minst i Nordlund har man ett löfte av rang.

– Oliver är duktig och Romeo tar för sig när han får chansen. Men överlag är jag nöjd med vår inställning, sade Forsström.

Samtidigt kom HIK till decimerat då viktiga duon Mathias Sandblom och Janne Korpimäki saknades på grund av sjukdom och skada. Därtill drog en annan nyckelspelare, Fredrik Karlsson på sig en lårskada och spelade inte alls efter paus.

– Nu hoppas jag bara att alla kommer tillbaka så snabbt som möjligt, sade Forsström.

Viktig match

HIK har nu de facto höstens kanske viktiga match framför sig då man på fredag kväll gästar man Pargas och PIF. Båda lagen har hittills förlorat alla matcher.

– Förstås skulle det vara bra med poäng och vi har redan nu en tid koncentrerat oss på den matchen. Med tanke på det var det här en nyttig träning, sade Petter Forsström efter matchen mot Cocks

HIK–Cocks 13–29 (6–14)

HIK: Oliver Nordlund 7, Romeo Nyberg 4, Linus Sandblom 1 och John Winberg 1.