Nytt uppdrag för Tomas Westerlund i Kristianstad

Välmeriterad. Tomas Westerlund slutade som finländsk landslagstränare 2009. Bild: Thomas Sundström

Den förra finländska storspelaren och landslagstränaren Tomas Westerlund har fått ett nytt handbollsjobb. Nu blir han handbollsansvarig för Kristianstad Handbolls ungdomsverksamhet.

Efter den förra säsongen lämnade Tomas Westerlund Eslövs IK efter många år i klubben. Nu återvänder Westerlund till handbollen för Kristianstad Handboll som tillhör Sverigetoppen i damhandboll med ett lag i elitserien.

– Westerlunds främsta uppgift i KHK under våren är att tillsammans med nuvarande tränare och ledare, träna och coacha Flickor A, samt börja bygga upp klubbens långsiktiga strategier och träning för kommande åldersgrupper, skriver klubben på sin hemsida.

Tomas Westerlund lämnade 1994 BK-46 och Karis för spel i Lugi. I Sverige har han sedan haft en lång tränarkarriär. Han var också i början av 2000-talet under nio år landslagstränare för Finland och har även arbetat med svenska landslag.

KHK ligger just nu på en elfte plats i damernas elitserie. Från samma serie kommer också en mera dyster finländsk nyhet då säsongen är över för f.d. Sjundeå IF-spelaren Ellen Voutilainen som pendlat mellan Skuru IK och Nacka HK. Voutilainen har dragit på sig en svår knäskada och säger till Yle sporten att hon ska opereras i mars.